Welke edelstenen kunnen sporters helpen met hun recuperatie?

Geplaatst op 08-02-2023

Als sporter weet je als geen ander hoe belangrijk het is om in topvorm te blijven. Maar soms kan een blessure of overbelasting ervoor zorgen dat je even uit de roulatie bent. Gelukkig zijn er manieren om deze tegenslagen te verzachten en sneller te herstellen. Een daarvan is het gebruik van edelstenen. Maar welke edelstenen zijn het meest geschikt voor sporters en hoe werken ze precies?

amethist edelsteen sportersAmethist: kalmeert het zenuwstelsel

Amethist is een krachtige edelsteen die het zenuwstelsel kalmeert en spanningen verlicht. Dit maakt deze steen perfect voor sporters die te maken hebben met stress of angst tijdens het sporten. Amethist zorgt ervoor dat je rustiger wordt en beter kunt presteren. Bovendien helpt deze edelsteen bij het verbeteren van de slaap, wat belangrijk is voor het herstel van het lichaam na intensieve inspanningen.

Turquoise: verbetert de bloedcirculatie

Turquoise is een edelsteen die de bloedcirculatie verbetert en pijn verlicht. Dit maakt de steen ideaal voor sporters die last hebben van spierpijn of gewrichtspijn. Bovendien is turquoise ook bekend om zijn versterkende eigenschappen, waardoor het ons immuunsysteem ondersteunt en het lichaam sneller herstelt.

Granaat: bevordert het herstel van het lichaam

Granaat is een edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om het herstel van het lichaam te bevorderen. De steen bevat elementen die helpen bij het opbouwen van spieren en het versterken van het immuunsysteem. Bovendien verhoogt granaat de energie en uithoudingsvermogen, wat ideaal is voor sporters die hun prestaties willen verbeteren.

Jade: verbetert de flexibiliteit en stabiliteit

Jade is een edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam te verbeteren. De steen helpt bij het verbeteren van de balans en het coördineren van de bewegingen, wat belangrijk is voor sporters die bepaalde bewegingen moeten maken. Bovendien versterkt jade ook het immuunsysteem, waardoor het lichaam sneller herstelt van blessures.

edelstenen voor sportersAventurijn: vermindert spierspanning en verbetert het uithoudingsvermogen

Aventurijn is een edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om spierspanning te verminderen en het uithoudingsvermogen te verbeteren. De steen helpt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van vermoeidheid, waardoor sporters beter kunnen presteren en langer door kunnen gaan met hun trainingen. Bovendien helpt aventurijn ook bij het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van mentale helderheid, wat belangrijk is voor sporters die zich moeten concentreren tijdens hun prestaties.

Hematiet: verbetert de zuurstoftoevoer en versterkt het lichaam

Hematiet is een edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om de zuurstoftoevoer te verbeteren en het lichaam te versterken. De steen bevat elementen die helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het transport van zuurstof naar de spieren, wat belangrijk is voor sporters die intensieve inspanningen verrichten. Bovendien helpt hematiet ook bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van het herstel van het lichaam na intensieve inspanningen.

Lapis Lazuli: verbetert de concentratie en bevordert mentale helderheid

Lapis Lazuli is een edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om de concentratie te verbeteren en mentale helderheid te bevorderen. De steen helpt bij het verminderen van stress en angst, waardoor sporters beter kunnen presteren en zich meer op hun prestaties kunnen concentreren. Bovendien helpt lapis lazuli ook bij het verbeteren van de slaap, wat belangrijk is voor het herstel van het lichaam.